dilluns, 27 de juliol del 2009

i si fa un any? (II)


I sí, ja fa un any que vaig engegar aquest blog, ho sé perquè ja ha tornat a passar una altra Escola d'Estiu de l'EIC, precisament va ser l'any passat després de la jornada a la Vilella Baixa quan vaig decidir obrir aquest espai, perquè creia que tenia coses a dir, més o menys interessats, i la necessitat de transmetre-les, a més o menys gent, i si més no, que quedessin escrites en algun lloc on algú algun dia pogués fer-hi cap.

Tampoc ha estat una gran producció aquesta ni he fet grans reflexions, però hi ha hagut moments d'inspiració, d'altres de desfogament, ha estat una mica terapèutic tot plegat quan ha funcionat, perquè també hi ha hagut èpoques més prolíferes que altres. Però en general puc dir que estic contenta, o satisfeta, o amb ganes de no abandonar, encara que sigui estiu i faci més mandra, i tingui problemes amb la connexió, i me'n vagi de vacances.

I avui comentaré pel damunt el que va ser aquesta Escola d'Estiu. Parlar del sector primari, secundari i terciari, com a l'escola, i estudiar-los a nivell del Camp, i veure les paradoxes del mercat en el primari ( tenim productes de l'altra punta del món i no en trobem de nostres a casa), com continuen destrossant el territori en el secundari i com hauríem d'aprofitar el terciari per formar informalment a la gent sobre el territori.

I la necessitat d'un sindicat fort d'alliberament nacional, i el poder que tenim com a consumidors i que no sabem canalitzar, i com el consumisme està relacionat amb l'opressió nacional, la pèrdua d'identitat (Halloweens, McDonald's ...) i com s'apodera també de les nostres tradicions (Sant Jordi).

I aquí ho deixo, perquè fa calor i tinc gana, i perquè ja fa un any i m'agrada la idea! i perquè espero que en algun moment se us hagi despertat alguna bombeta al cap llegint alguna d'aquestes paraules.