dilluns, 13 d’octubre del 2008

i si fent l'afaram m'he clavat un buscall a l'ull i he deixat lo cuarto fet un assoll?




Fent l'afaram m'he clavat un buscall a l'ull i he deixat lo cuarto fet un assoll! Potser algú que sigui de fora del Priorat li costarà entendre tot lo que he dit en aquesta frase, normal, algunes de els paraules que he utilitzat són genuïnes de la nostra comarca, i per aquest cop, guanyadores del concurs de Caçaparaules que s'ha organitzat com a activitat del Correllengua.



Era el primer any que arribava el Correllengua al Priorat de forma massiva, recordo alguna xerrada a Capçanes fa alguns anys. Però aquest cop s'han organitzat una sèrie d'activitats que han convertit el cap de setmana a la comarca en una festa de la llengua.



Vam començar al Casal de Marçà amb una xerrada de l'incombustible Jaume Borràs, tot un patriota, parlant del Carrasclet, sempre senyalant la importància de reivindicar personatges com el guerriller, contraposant-ho amb el fet que la policia autonòmica de Catalunya, els Mossos d'Esquadra, rebin el nom d'uns botiflers que precisament van neixer per combatre gent com el Carrasclet.




Dissabte va ser un dia llarg, complert i enriquidor. Al matí a la plaça de la Quartera el CIP, No Jubilem la Memòria, la Plataforma per la Defensa del Patrimoni Natural del Priorat, el Centre Quim Soler i la llibreria el Llapis, vam fer paradeta de llibres, va passar força gent a mirar, remirar i comprar. A la tarde una cercavila de gegants, grallers, tambors i diables, va omplir de llum i soroll els carrers de Falset, i a l'acabar entrega de premis del Caçaparaules, llegida del manifest i berenar, pa amb vi i sucre, i pa amb xocolata servit epr les Dones de la Quartera.


I encara faltava la nit! després d'un sopar, amb la calma, al Celler de Marçà, va comerçar tocant el Josep Lluís Notari, canços amb lletra profunda i un ritme més tranquil, i seguidament, Miquel del Roig, tot un personatge del qual havia sentit a parlar molt i no havia vist mai actuar. Per fi va ser aquella nit... entre faroles i molta ramera ( eh Lídia!? ), i ramadans i ves a saber quantes més... vam acabar suant la camiseta i rient molt! i vam tornar a treure lo pa amb vi i sucre però no va tindre massa èxit... i vam acabar fent lo balitre borratxos de moritz, whisky Jaume I, ratafia xunga , ejje, i d'un ron amb un nom una mica desafortunat (Cristòfor Colom)... en fin...


I el diumenge no vaig poder assistir a cap de les activitats, ni a la mani contra els fatxes de Tarragona, però que vec que va ser un èxit, som més sempre serem més que ells, ni a la presentació de "Ni Nadal, ni setmana Santa..." del Jordi Martí, ni a la caminada del matí per Marçà, que ignoro si és va fer al final... però he de confessar que aquest cap de setmana m'ha deixat una bona ressaca! L'any que ve més!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

la ratafia era excel.lent, no manipulis capçanenca!!!!!

Iaia Juanita ha dit...

bueno no se no se... només puc dir que dakella nit tinc llacunes, no se si serà per la retafia excel.lent o perquè!! jaja!auu k la llaganya va cara!